Ervaring van Kari – 23 mei 2016

Eind maart kreeg ik te horen dat ik uit ruim 1650 reacties geselecteerd was voor de master recherchekundige. Bij deze procedure hoort uiteraard ook de gevreesde sporttest. Ik heb van kinds af aan altijd op hoog niveau gekorfbald en helaas daarbij ook een hele geschiedenis aan blessures opgebouwd. Ruim drie jaar geleden kreeg ik ontzettend veel last van mijn enkel. Het ging van kwaad tot erger. Van niet meer kunnen korfballen tot nog geen enkele meters naar de bushalte kunnen lopen. Veel ziekenhuisbezoeken, MRI-scans en botscans later bleek dat ik een goedaardig gezwel in mijn enkel had. Doordat ik een lange tijd met een goedaardig gezwel in mijn enkel gelopen had, waren veel spieren en pezen rondom dit gezwel aangetast. Na een lange revalidatie kon ik weer pijnvrij door het leven, echter op hoog niveau sporten zat er helaas niet meer in. Een hele uitdaging om alsnog binnen anderhalve maand tijd fit te worden voor de sporttest. De sporttest bestaat namelijk uit een parcours dat in vijf rondes afgelegd moet worden binnen drie minuten en vijfenveertig seconden. Gemeten worden snelheid, kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen.

Lieke heeft geen moment getwijfeld. Ze heeft me met open armen ontvangen en is deze uitdaging met me aangegaan. Tweemaal per week trainen in haar praktijk in Boxmeer en verder elke dag thuis aan de slag met mijn huiswerk. Direct werd duidelijk dat mijn enkel sterker werd en steeds een beetje meer kon hebben. Wanneer ik een mindere dag had met mijn enkel, werd de training aangepast en stond Lieke aan mijn zijde om alles nauwlettend in de gaten te houden en me er doorheen te slepen. Dagelijks onderhield ik contact met Lieke of kreeg ik lieve appjes over hoe het ging met mijn enkel. Lieke is een vrouw met passie voor haar werk en dit komt terug in haar trainingen en persoonlijke aandacht. Uiteindelijk heb ik de sporttest gehaald binnen drie minuten en vijftien seconden. Ik ben er van overtuigd dat dit niet gelukt was zonder Lieke haar hulp. Ik ben haar eeuwig dankbaar voor het aangaan van deze uitdaging en stiekem ga ik het sporten, vooral het sleeën, erg missen. Lieke, je bent een topper!